Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nederlander betaalt niet teveel voor gas

De Nederlanders betalen niet veel te veel voor hun gas. Dat blijkt uit een "tussenrapportage" in het onderzoek, dat minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken laat uitvoeren naar gasmeters in huizen. Aanleiding tot het onderzoek was een bericht dat de Nederlandse consument 350 miljoen euro per jaar teveel betaalt. 

Van der Hoeven erkent dat afwijkingen optreden tussen de gemeten hoeveelheid gas en de daadwerkelijk geleverde kubieke meters, maar volgens de onderzoekers blijven die binnen de perken en gaat het zeker niet om 350 miljoen per jaar.

Onder druk van concurrentie verrekenen de energiemaatschappijen de afwijkingen in de tarieven. Van der Hoeven laat de Tweede Kamer daarom weten nu geen aanleiding te zien om in te grijpen. In de komende maanden volgt een "veldonderzoek" naar de mate van afwijkingen in verschillende woonsituaties. Bij hoogbouw zijn die groter dan bij laagbouw.

Vergelijk u rijk
Misschien betalen 'de Nederlanders' in het algemeen niet veel te veel voor hun gas, maar hoe zit het met u als individuele consument? Wellicht bent u veel voordeliger uit wanneer u overstapt naar een andere energieleverancier. Kijk op onze vergelijkingen en zie dat er 200 euro verschil zit tussen het duurste en goedkoopste gasproduct. U denkt misschien dat het ingewikkeld is, maar niets is minder waar! In nog geen tien minuten heeft u een online formulier ingevuld en de overstap wordt van A tot Z voor u geregeld.

Meer informatie: Overstappen

Bron: Nu.nl

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.