Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nederlanders kunnen veel op energiekosten besparen

Nederlanders kunnen fors bezuinigen op energiekosten. Ondanks de verminderde koopkracht laten Nederlanders honderden euro's aan besparingen liggen. Met weinig moeite kunnen huishoudens jaarlijks gemiddeld 350 euro per jaar bezuinigen. Vooral naar de energiekosten wordt nog erg weinig gekeken.

Dat concludeert het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) in een zaterdag gepubliceerd onderzoek. Het instituut heeft samen met de consumentenorganisatie Milieu Centraal ruim 6000 personen de ‘Nationale Bespaartest Minder Uitgaven, Meer Milieu’ laten invullen. De Nationale Bespaartest is gebaseerd op de toptien van besparingstips van het NIBUD en Milieu Centraal. 

Mensen springen vooral kwistig om met energie. Op het gebied van energiegebruik in huis kan men per jaar gemiddeld ruim 160 euro besparen. Wel wassen de meeste ondervraagden volgens het NIBUD hun kleding in een volle trommel en zetten ze de verwarming niet extreem hoog, maar wordt er niet of nauwelijks gebruik gemaakt van bijvoorbeeld spaarlampen en waterbesparende douchekoppen.

Mensen met een bovenmodaal inkomen gaan niet veel kwistiger met hun geld om dan ondervraagden met een lager salaris. Wel wonen mensen met een benedenmodaal inkomen vaker in een huurhuis, waardoor ze minder mogelijkheden hebben om energiebesparende aanpassingen in hun woning aan te brengen.

De Nationale Bespaartest Minder Uitgaven, Meer Milieu staat als service op www.nibud.nl en op www.milieucentraal.nl.

Op Gaslicht.com vindt u in het linker menu onder het kopje Extra besparingstips:

  • Tips minder verbruiken
  • Online-meterkaart
  • Test uw stroomverbruik
  • Energiepremie

Hierdoor valt met weinig moeite veel te besparen voor de portemonnee én voor het milieu!
Eveneens met weinig moeite door te switchen van energieleverancier, waardoor honderden euro's per jaar bespaard kunnen worden.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.