Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Netbeheer in zee met 4 leveranciers voor slimme meter

In 2014 krijgen Nederlanders op vrijwillige basis een slimme meter. Netbeheer Nederland, de organisatie van beheerders van gas- en stroomnetten, heeft vier buitenlandse bedrijven aangewezen om de slimme meter te ontwikkelen en te beprijzen. Het zijn IBM en Itron, Landis+Gyr en Elster. Dat bericht Energeia vandaag.

Slimme elektriciteits- en gasmeter
In de loop van volgend jaar wordt beslist welke aanbieder hoeveel meters mag fabriceren. Het is de bedoeling dat ze allemaal een deel van de totaalklus krijgen. Itron en Landis+Gyr zullen zowel een slimme elektriciteits- als een slimme gasmeter fabriceren, IBM en Elster zullen respectievelijk een slimme elektriciteits- en een slimme gasmeter in elkaar zetten.

Eerst kleinschalig; in 2014 grootschalig
Eind 2010 maakte Netbeheer Nederland bekend met 500.000 slimme meters te zullen komen om de eerste, kleinschalige uitrol mogelijk te maken. Minister Maxime Verhagen beloofde de Tweede Kamer eerst twee jaar lang een kleinschalige uitrol om alle kinderziektes uit het systeem te ontdekken. In 2014 moet dan -op vrijwillige basis- de grootschalige uitrol voor alle Nederlanders volgen.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.