Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Netwerkbeheerders sturen aparte netwerkfacturen.

De netbeheerders in Nederland hebben aangekondigd niet meer mee te werken aan het factureren van netwerkkosten via de energieleverancier. Ze stellen aan de nieuwe energieleveranciers bijna onhaalbare eisen om deze gecombineerde facturering mogelijk te maken. Vermoedelijk alleen bij de traditionele energieleveranciers (Essent, NUON, e.d.), die van oudsher in uw regio de energielevering verzorgden, zullen netwerkkosten en energielevering gebroederlijk op één factuur blijven staan.

Dit betekent dat alle afnemers die overstappen naar een nieuwe elektriciteitsleverancier voortaan een aparte factuur voor de netwerkkosten zullen ontvangen. Indien een afnemer echter bij zijn oude leverancier blijft, zal hij voor levering en transport samen één factuur blijven ontvangen. Dit schept meer gemak.
Enerzijds kan men zich gemangeld voelen door monopolistisch gedrag van de oude partijen in de energiewereld. Anderszijds schept de maatregel wel meer duidelijkheid. In de praktijk waren er veel administratieve problemen.

Gaslicht.com ziet de maatregel van de netbeheerders per saldo dus als een vooruitgang.
Bron EnergyMatch

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.