Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuw windmolenpark voor kust IJmuiden

Vanaf het strand bij IJmuiden zullen ze alleen bij hoge uitzondering te zien zijn. Op 25 kilometer vanaf het strand komt een windmolenpark van zestig turbines. Het windpark dat in 20 tot 25 meter diep water staat, is vanaf volgend jaar operationeel.

Dat heeft E-Connection, een projectontwikkelaar van windparken, dinsdag gezegd. Directeur M. Kortenoever wijst erop dat het park aan belangrijke milieueisen voldoet: vrij uitzicht vanaf het strand en buiten de vogelroutes.

Alle vergunningen voor bouw en exploitatie zijn rond. Er is alleen nog onduidelijkheid of een fiscale regeling van de overheid ook toepasbaar is voor een windpark dat zo ver uit de kust ligt.

De turbines hebben elk een vermogen van 2 megawatt. Jaarlijks levert het park voldoende energie voor 142.000 huishoudens.

Greenpeace en Stichting de Noordzee reageerden verheugd op de bouw van het nieuwe park. Greenpeace hoopt dat de overheid meer windmolenparken in de Noordzee toestaat.

Shell en Nuon zijn nog bezig met de ontwikkeling van een windmolenpark voor de kust van Egmond. Maar dat staat veel dichter bij land.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.