Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwkomer Oxxio in conflict met toezichthouder

Energiebedrijf.com, dat deze week zijn bedrijfsnaam veranderde in Oxxio, overweegt juridische stappen tegen de DTe, de toezichthouder op de energiemarkt. Dit meldt het Financieele Dagblad vandaag.

Zoals gemeld gaf de DTe Oxxio gisteren een waarschuwing. Volgens de toezichthouder moet het energiebedrijf in zijn reclamecampagne duidelijk maken dat Oxxio geen nieuw energiebedrijf is, maar de voortzetting van de merken Durion, Evolta en Energiebedrijf.com. Durion kreeg vorige maand al een boete van 220.000 euro omdat het volgens de toezichthouder op oneerlijke en misleidende wijze klanten heeft geworven.

Oxxio heeft volgens de DTe geen vergunning om energie te leveren in Nederland. Het feit dat de leveringsvergunningen officieel nog op naam staan van Energiebedrijf.com, Durion en Evolta wekt verwarring in de markt, stelt de toezichthouder. Als Oxxio wel een vergunning aangevraagd had, was er volgens de DTe geen probleem geweest.

Erik de Heus, algemeen directeur van Oxxio, begrijpt de verwijten van de DTe niet. De eerste zin van een paginagrote advertentie die het bedrijf gisteren in landelijke dagbladen plaatste, vermeldt dat Oxxio voorkomt uit Energiebedrijf.com, Evolta en Durion. De tv-commercial zou niet verwijzen. Alle klanten krijgen een welkomstpakket toegestuurd, terwijl potentiële klanten via advertenties geïnformeerd worden, stelt De Heus.

In het uiterste geval kan Oxxio opnieuw rekenen op een boete van de toezichthouder. 'De DTe brengt ons moedwillig schade toe, dat is wel duidelijk. Onze juridische afdeling is in de laatste fase om te kijken welke stappen we hier tegen kunnen ondernemen', zegt De Heus. 'Dit is een slechte dag voor de liberalisering van de energiemarkt.'

 

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.