Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

NL Energie geeft 7 miljoen uit aan reclame

door Els Werkman 2 reacties

NLEnergie heeft het afgelopen kwartaal het meeste budget uitgegeven aan reclames. Essent volgt met een forse achterstand met maar liefst de helft van de 7 miljoen. Eneco, Nuon en E.ON Benelux sluiten de TOP 5 af. Opvallende afwezige is energieleverancier Oxxio.

Oxxio, de leverancier die doorgaans ook veel geld aan reclame uitgeeft, is dit kwartaal niet terug te vinden in de TOP 5. Volgens woordvoerder Richard Spaans zal dat echter veranderen: ‘we voeren op dit moment weer massaal campagne’, vertelt hij aan nieuwsbureau Energeia.

NLEnergie heeft vooral in juli veel geld besteed aan reclame: bijna 4 miljoen euro. Bekende spotjes die zij voor dit geld uitzonden, waren de parodieën op diverse reclames van andere leveranciers als van Nuon, Oxxio en Essent.

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reacties (2)

Geplaatst door: lideke Markusse ()

Zag nu een paar keer jullie reclame over dat meisje dat in de huiskamer de tv van haar ouders kapot gooit. Schandalig dat jullie zo iets destructiefs bedenken. Wat een signaal geef je dan af. Als leerkracht op een basisschool de reacties bij mij kinderen gepeild: idioot dat ze dat bedenken. Lideke


Ik hoop dat het snel verdwijnt en jullie de loden leeuw krijgen

Geplaatst door: Hans Brinksma ()

ik weet wel hoe zij aan het geld komen voor die reclames. Naar mij nu is gebleken ben ik niet de enige bij wie ze een trucje uithalen. Nadat je als nieuwe klant hebt aangemeld schatten ze je voorschotten in (uiteraard hoger dan normaal of bij je vorige leverancier) Als je dan het wilt laten aanpassen lijkt in het gesprek wat je hebt alles keurig geregeld maar....maken ze "per ongeluk" een fout waardoor het nog hoger uitvalt. Wanneer je dit duidelijk wordt is het alweer te laat voor de volgende afschrijving en wordt dus nogmaals een te hoog bedrag afgeschreven. Daarna gaan ze over tot een correctie, dat wil zeggen over de resterende 9 maanden zal het bedrag wat lager worden. Dus je betaald eerst veel te veel en krijgt het pas terug aan het eind van het jaar. Ja want de nem betaald nooit voorschotten terug wordt er gezegd, ook al ligt de fout bij hun. Helaas krijg je het idee dat je de enige bent of één van de weinigen, maar de realiteit is anders. Dit passen ze bij een heleboel klanten toe. Dus nem voor mij geldt in het vervolg:Ik zeg NOOIT DOEN!! Dit is overduidelijk oplichterij.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.