Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

NL Energie geeft 7 miljoen uit aan reclame

door Els Werkman 2 reacties Leestijd: 1 minuut

NLEnergie heeft het afgelopen kwartaal het meeste budget uitgegeven aan reclames. Essent volgt met een forse achterstand met maar liefst de helft van de 7 miljoen. Eneco, Nuon en E.ON Benelux sluiten de TOP 5 af. Opvallende afwezige is energieleverancier Oxxio.

Oxxio, de leverancier die doorgaans ook veel geld aan reclame uitgeeft, is dit kwartaal niet terug te vinden in de TOP 5. Volgens woordvoerder Richard Spaans zal dat echter veranderen: ‘we voeren op dit moment weer massaal campagne’, vertelt hij aan nieuwsbureau Energeia.

NLEnergie heeft vooral in juli veel geld besteed aan reclame: bijna 4 miljoen euro. Bekende spotjes die zij voor dit geld uitzonden, waren de parodieën op diverse reclames van andere leveranciers als van Nuon, Oxxio en Essent.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 21 oktober 2011

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Reacties (2)

Geplaatst door: lideke Markusse ()

Zag nu een paar keer jullie reclame over dat meisje dat in de huiskamer de tv van haar ouders kapot gooit. Schandalig dat jullie zo iets destructiefs bedenken. Wat een signaal geef je dan af. Als leerkracht op een basisschool de reacties bij mij kinderen gepeild: idioot dat ze dat bedenken. Lideke


Ik hoop dat het snel verdwijnt en jullie de loden leeuw krijgen

Geplaatst door: Hans Brinksma ()

ik weet wel hoe zij aan het geld komen voor die reclames. Naar mij nu is gebleken ben ik niet de enige bij wie ze een trucje uithalen. Nadat je als nieuwe klant hebt aangemeld schatten ze je voorschotten in (uiteraard hoger dan normaal of bij je vorige leverancier) Als je dan het wilt laten aanpassen lijkt in het gesprek wat je hebt alles keurig geregeld maar....maken ze "per ongeluk" een fout waardoor het nog hoger uitvalt. Wanneer je dit duidelijk wordt is het alweer te laat voor de volgende afschrijving en wordt dus nogmaals een te hoog bedrag afgeschreven. Daarna gaan ze over tot een correctie, dat wil zeggen over de resterende 9 maanden zal het bedrag wat lager worden. Dus je betaald eerst veel te veel en krijgt het pas terug aan het eind van het jaar. Ja want de nem betaald nooit voorschotten terug wordt er gezegd, ook al ligt de fout bij hun. Helaas krijg je het idee dat je de enige bent of één van de weinigen, maar de realiteit is anders. Dit passen ze bij een heleboel klanten toe. Dus nem voor mij geldt in het vervolg:Ik zeg NOOIT DOEN!! Dit is overduidelijk oplichterij.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.