Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Energie vergelijken

NL Energie op de vingers getikt om WK-actie

door Jeanet Woldring

De Nederlandse Energie Maatschappij (NL Energie) is door het ministerie van Justitie op de vingers getikt wegens een reclame-uiting rondom het WK voetbal die niet aan regels voldoet. Het bedrijf biedt klanten een jaar lang gratis stroom aan als Oranje wereldkampioen wordt op 11 juli.

Volgens een woordvoerder van het ministerie heeft het bedrijf echter geen vergunning voor een kansspel, waardoor NL Energie zich moet houden aan een gedragscode. Deze bepaalt dat de prijzen bij een promotioneel kansspel maximaal 100.000 euro bedragen. "Dat betekent dat maximaal 222 mensen een kans maken op de prijs van 450 euro per persoon. Dat is nergens terug te lezen in de actievoorwaarden van het spel" bevestigde de zegsman vrijdag in berichtgeving in De Telegraaf.

Justitie eist in een brief dat NEM de voorwaarden snel duidelijk maakt aan het publiek.

De Nederlandse Energie Maatschappij liet in een reactie weten de WK-actie door te zetten en in gesprek te willen gaan met het ministerie van Justitie. Volgens de website van NL Energie loopt de actie nog tot 3 juli.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 2 juli 2010

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Energiewereld.nl is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.