Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

NL Energie stopt omstreden reclamespot Essent

door Els Werkman 1 reactie

NL Energie stopt met een omstreden reclamespot over Essent. Reden is de uitspraak in hoger beroep van de Reclame Code Commissie.

De Nederlandse Energie Maatschappij beweert in de reclamespot dat de kosten van de overname van Essent door het Duitse RWE worden afgewenteld op de consument. De reclame-commissie noemt dat misleidend en in strijd met de Nederlandse Reclame Code.

Het College ziet in het feit dat de televisie­com­mercial bij de gemid­del­de consument een - onjuiste - indruk wekt en de nadelige gevolgen die dit voor Essent kan hebben, aanleiding de uitspraak als “Alert” te laten verspreiden, zodat de uitspraak onder de aandacht van een groot publiek worden gebracht.

De prijsvechter zegt dat de campagne over Essent nu ophoudt. Alleen de reclame waarin de tarieven worden vergeleken blijft verschijnen. Essent die een klacht indiende tegen de tv-commercial en krantenadvertentie, stelt in een reactie zich te beraden op een eventuele schadeclaim.

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reacties (1)

Geplaatst door: Alice Visser ()

Wat te denken van de meest recente reclameSPOT?! "op de vierde dag schiep Hij...""
Nog een omstreden spot van dezelfde Nederlandse Energie Maatschappij. Pure Godslastering!!!!
Ze kunnen hun ENERGIE beter ergens anders in steken!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.