Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Nog meer windmolens aan de horizon in N.O. Overijssel

Leestijd: 1 minuut

De stuurgroep Windenergie Noordoost-Overijssel heeft vier gebieden in Noordoost-Overijssel aangewezen als geschikte locatie om grootschalig windenergie te winnen. Het gaat om het gebied ten zuiden van Dedemsvaart en het Dalfserveld, Tolhuislanden (een gebied ten noorden van bedrijventerrein Hessenpoort bij de A28), een gebied ten zuiden van Staphorst (ten oosten van de A28) en een gebied ten noorden van Ruitenveen (Nieuwleusen).

In die stuurgroep zijn ook provincie Overijssel en de betrokken gemeenten Zwolle, Dalfsen, Staphorst, Ommen en Hardenberg vertegenwoordigd. De inwoners worden eind mei 2003 geïnformeerd.

De volgende stappen van de stuurgroep zijn nu: Reacties verwerken, beleidsvisie opstellen voor de vijf gemeenten en de provincie. Daarna starten de officiële procedures, zoals de noodzakelijke herziening van het streekplan en aanpassing van gemeentelijke bestemmingsplannen. Het zal dus nog vele jaren duren voordat de windmolens er staan.

Bron: Zwolse Courant, 2003-05-07

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 14 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.