Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nu ook 'voedselbank' voor energie

door Jeanet Woldring

Huishoudens met een laag inkomen krijgen binnenkort hulp van de Energiebank bij het betalen van hun energierekening. De stichting is in Arnhem van start gegaan, maar het is de bedoeling om vanaf volgend jaar door heel Nederland hulp te gaan bieden. Dat maakte de Energiebank woensdag bekend.

Samen met lokale maatschappelijke organisaties en gemeenten selecteert de Energiebank huishoudens die in aanmerking komen voor de tijdelijke ondersteuning.

Energie basisbehoefte

Een half jaar lang gaat het om 50 tot 80 euro per maand korting op de energierekening. Ook krijgen gezinnen besparingsadvies van energiecoaches. De gedachte achter de Energiebank is dat energie een basisbehoefte is die mensen niet kunnen missen.

De Arnhemse wethouder Gerrie Elfrink is enthousiast over het plan. 'Het is jammer dat het nodig is, maar dat is het wel. Mensen met een hoge energierekening en een laag inkomen worden op deze manier echt geholpen, ook op langere termijn. Ik hoop dat ook mijn collega-wethouders in het land dit initiatief omarmen.'

De Energiebank is een samenwerking tussen netbeheerder Alliander, Humanitas, de gemeente Arnhem, de Voedselbank Arnhem en welzijnsorganisatie Rijnstad. De stichting is afhankelijk van vrijwilligers en donaties.

In heel Nederland leven volgens de Energiebank ongeveer 750.000 gezinnen in 'energiearmoede'. De Energiebank wil een bijdrage leveren om energie voor hen bereikbaar te houden.

EnergieFlex  en Robin Energie

Volgens nieuwsbureau Energeia kijken EnergieFlex en Robin Energie met interesse naar de oprichting van de Energiebank Nederland. Deze energieleveranciers hebben allebei een klantgroep die krap bij kas zit en willen samenwerken met de Energiebank Nederland.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.