Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nuon gaat Vattenfall heten

door Jeanet Woldring

nuon.svgEnergieleverancier Nuon gaat voortaan verder als Vattenfall, de naam van het Zweedse moederbedrijf. Nuon zal geleidelijk van de markt verdwijnen. Voorlopig worden Nuon en Vattenfall naast elkaar gebruikt. 

Waarom verandert Nuon van naam?

Als belangrijkste reden wordt genoemd dat ze onder één naam méér kunnen bereiken. Ze hebben als doel om binnen één generatie fossielvrij te kunnen leven. Door samen te gaan onder één naam, Vattenfall, geloven ze dat ze hier grotere stappen in kunnen zetten.vattenfall-foto.PNG

Wat verandert er voor klanten?

Voor klanten verandert er weinig. Zij ontvangen gewoon hun elektriciteit, gas en warmte. Bestaande contracten en voorwaarden wijzigen niet. En bestaande kortingen blijven gehandhaafd. Wel worden producten en diensten uitgebreid.

Energiemarktleider

Nuon ontstond in 1994 door de fusie van diverse energiebedrijven en is een van grootste energieleveranciers. Samen met Essent en Eneco vormen zij de traditionele 'grote drie'. Het bedrijf levert energie aan ruim 2 miljoen klanten en samen met Feenstra leveren ze aan 3 miljoen klanten 'de energieoplossingen van vandaag én morgen'.  

In 2008 is het bedrijf organisatorisch gesplitst in een netwerkbedrijf (Alliander) en een productie- en leveringsbedrijf (Nuon). In 2009 en 2011 werd Nuon opgekocht door Vattenfall. Het Zweedse staatsenergiebedrijf telde in totaal 10 miljard euro neer. Vattenfall is energiemarktleider met 7 miljoen Europese klanten in onder meer Zweden, Finland, Polen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reageren