Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

NVDE met nieuw model voor salderingsregeling zonnepanelen

door Jeanet Woldring

Nieuw-model-salderen-NVDE.jpgBezitters van zonnepanelen moeten vanaf 2020 een vergoeding krijgen voor de energie die ze aan het net leveren. Daarvoor pleit de Nederlandse Vereniging duurzame Energie (NVDE). Die vergoeding moet zo hoog zijn dat de terugverdientijd 7 jaar blijft. 

Directeur Olof van der Gaag: 'Over de stroom die je direct zelf gebruikt, betaal je uiteraard geen belasting. Zo zorgen we voor een fluwelen overgang zonder schokeffecten bij consumenten of in de markt. Door de dalende prijzen en grotere opbrengst van panelen kan die vergoeding geleidelijk omlaag en blijven de kosten voor de schatkist proportioneel. 

Het wordt zo steeds voordeliger om zelf je stroom te gebruiken: daarover behoudt je namelijk 100% van het belastingvoordeel. Zo ontstaat er ook een markt voor oplossingen die dat stimuleren, bijvoorbeeld thuisbatterijen of slimme technieken waarmee de wasmachine gaat draaien als de zon schijnt.'

Wek je zelf stroom op en wil je weten welke energieleverancier momenteel de beste salderingsregeling heeft? Vul het aantal zonnepanelen of je opwek in op onze Energievergelijker.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.