Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Onduidelijke energierekening? Meld het!

door Jeanet Woldring

Krijg je een energierekening die niet duidelijk is? Meld het dan bij ConsuWijzer, en leg uit wat je er onduidelijk aan vindt. Met deze meldingen kan toezichthouder ACM energieleveranciers aanspreken. 

Energiewereld-mannetje-jaarafrekening.jpg

Energierekening onduidelijk

Veel mensen snappen de jaarafrekening van hun energieleverancier niet goed. Ook de eindafrekening - de nota die je ontvangt als je gaat verhuizen of overstapt naar een andere leverancier – vinden veel  mensen onduidelijk. Je ziet soms bijvoorbeeld niet in één oogopslag of je nu inderdaad de prijs betaalt die je hebt afgesproken met je energieleverancier in het contract. Of je ziet soms niet duidelijk of de termijnbedragen (voorschotten) die je hebt betaald wel juist verrekend zijn.

Jaarafrekening en eindafrekening: transparanter

Dit blijkt uit meldingen van consumenten bij ConsuWijzer. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil dat de jaarafrekening en eindafrekening transparant en duidelijk zijn voor consumenten. Zodat je als consument eenvoudig kunt nagaan wat je nu precies betaalt en waarvoor. En of dat klopt met je contract. Maar ook of je termijnbedragen wel goed verrekend zijn, en je meterstanden goed verwerkt.

Betere informatie

In 2014 vroeg ACM energieleveranciers al om hun energiecontracten, voorwaarden, prijzen en maandnota’s duidelijker te maken voor klanten. Zodat je als klant ziet wat je betaalt voor een kubieke meter gas, een kilowattuur elektriciteit, de huur van je meter, etc. En tot wanneer je aan die prijs vastzit volgens het contract. Energieleveranciers die dit niet op tijd geregeld hadden, kregen een last onder dwangsom opgelegd door ACM. Inmiddels lijken alle leveranciers zich aan deze regels te houden, stelt ConsuWijzer. De volgende stap is nu dat ook hun jaar- en eindafrekeningen duidelijk moeten zijn.

Naar het klachtformulier

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.