Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ook E.ON boete voor overtreden Bel-me-niet

door Els Werkman 1 reactie

OPTA heeft energiebedrijf E.ON en L&H Customer Contact eerder dit jaar boetes van 175.000 euro opgelegd voor overtreding van de telemarketingregels. De bedrijven belden ruim 25.500 consumenten die stonden ingeschreven in het Bel-me-niet-register. Ook Nuon kreeg al een boete van de toezichthouder.

Beide partijen zijn beboet aangezien E.ON opdracht gaf voor de verkooptelefoontjes en L&H deze uitvoerde. De toezichthouder kwam de overtreders op het spoor dankzij klachten die consumenten indienden bij informatieloket ConsuWijzer.

De meeste telemarketingklachten die bij ConsuWijzer binnenkomen gaan over loterijen (19%), energie (18%), telefonie & televisie (13%), kranten & tijdschriften (9%) en goede doelen (9%). Deze bedrijven veroorzaken ongeveer 80 procent van de signalen op het gebied van telecom. OPTA heeft inmiddels zeven partijen beboet voor in totaal ruim 1,2 miljoen euro.

Bron: ConsuWijzer

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reacties (1)

Geplaatst door: Arie ()

Ondanks de boets leren ze er niet van. (of ze houden er genoeg klanten aan over waardoor de boete als noodzakelijk kwaad wordt gezien)

Afgelopen twee weken werdt ik in de avonduren continu precies om het half uur gebeld door een anoniem nummer. Ik dacht slim te zijn door gewoon niet op te nemen, maar na 40 telefoontjes was ik het beu en nam ik maar op. Het was het verkoopteam van E-ON. Het feit dat ik sta ingeschreven bij het bel me niet register laat de E-ON blijkbaar koud.

Daarnaast ligt mijn vader in kritieke toestand in het ziekenhuis dus u snapt dat ik de telefoontjes van e-on alles behalve kon waarderen. (en nu druk ik me nog heel netjes uit)

Al is EON nog zo goedkoop dan nog stap ik er niet naar over met dit soort praktijken.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.