Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ook Essent verlaagt de energietarieven

door Jeanet Woldring

Net als Eneco heeft energieleverancier Essent vandaag aan Energiewereld.nl laten weten dat de variabele leveringstarieven per 1 juli licht zullen dalen. Hierdoor zal de gemiddelde klant per jaar ongeveer 25 euro per jaar goedkoper uit zijn voor stroom en gas.

Ieder jaar worden de variabele leveringstarieven van energieleveranciers op 1 januari en 1 juli opnieuw vastgesteld. Eneco was gisteren opnieuw de eerste leverancier die berichtte over de verwachte wijzigingen per 1 juli. Eneco gaf in een persbericht aan dat vooral een daling van de gasprijzen voor het prijsvoordeel zal zorgen. Bij Essent zal zowel gas als de elektriciteit iets goedkoper worden.
 
Het genoemde prijsvoordeel heeft alleen effect op de energierekening van consumenten die een onbepaald variabel contract hebben. Over het algemeen zijn dit de mensen die nog nooit eerder zijn overgestapt of van wie een contract voor bepaalde tijd inmiddels is afgelopen.
 
Eneco gaf gisteren al aan een besparing van circa 14 euro op jaarbasis te verwachten. Deze besparing heeft Eneco gebaseerd op een gemiddeld jaarverbruik van 3350 kWh en 1600 m³. Op dit moment betaalt een gemiddelde Eneco klant 1910 euro voor een onbepaalde tijd contract met variabele tarieven. Per 1 juli gaat daar dus 14 euro vanaf. 

De verlaging van 25 euro die Essent aankondigt, is gebaseerd op een gemiddeld jaarverbruik van 3500 kWh en 1800 m³. Momenteel is de gemiddelde Essent klant met dat verbruik 2101 euro kwijt. Daar zal vanaf 1 juli ongeveer 25 euro vanaf gaan.
 
De definitieve variabele tarieven worden pas eind juni door alle leveranciers bekend gemaakt. Indien je veel meer wilt besparen, hoef je hier echter niet op te wachten. Door over te stappen naar één van de Top 5 aanbiedingen bespaar je direct. Momenteel kun je daardoor zo'n 200 euro goedkoper uit zijn.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.