Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

`Overstappen leidt tot overstappen`

door Els Werkman

De helft van de consumenten is al eens overgestapt van energieleverancier of contract. De prijs is nog steeds de belangrijkste reden om te switchen. Met het kiezen van een goedkoper energiebedrijf kan een huishouden een paar honderd euro per jaar besparen. Dit blijkt uit onderzoek van de Energiekamer NMa, toezichthouder op de energiemarkt.

Honderden euro's voordeel
Een overstap van energieleverancier kan een huishouden een voordeel opleveren van enkele tientjes tot honderden euro’s per jaar en verloopt doorgaans soepel, stelt de toezichthouder. De helft van de consumenten is sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 al eens overgestapt van energieleverancier of contract. 

Overstappen leidt tot overstappen
Daarbij is de angst voor administratieve rompslomp als reden om niet over te stappen gedaald; overstappen wordt steeds vanzelfsprekender. Jaap de Keijzer, bestuurslid van de NMa: “Overstappen leidt tot overstappen. Wie eenmaal ervaart hoe eenvoudig het gaat, blijkt sneller geneigd nogmaals over te stappen. Consumenten ervaren dat het geen gedoe is om over te stappen”. De tevredenheid over de totale dienstverlening van de energiebedrijven blijft hoog en neemt op sommige aspecten zelfs toe.

Energieleveranciers vergelijken
De prijs is nog steeds de belangrijkste reden voor een consument om over te stappen op een ander contract of naar een andere leverancier. Het belang van goed vergelijkbare en begrijpelijke aanbiedingen, bijvoorbeeld via prijsvergelijkingssites blijft groot. De NMa blijft energiebedrijven ook in 2011 stimuleren om de consument goed te informeren. Om een goede vergelijking te kunnen maken, geeft ConsuWijzer u alvast een aantal tips.

Overstappen naar een andere energieleverancier in 3 stappen

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.