Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Oxxio voor 72 miljoen verkocht aan Eneco

door Jeanet Woldring

Energieleverancier Oxxio heeft lange tijd te koop gestaan, maar uiteindelijk heeft Eneco de maatschappij gekocht voor 72 miljoen euro. In 2005 werd Oxxio gekocht voor 137 miljoen door het Britse Centrica.

Er is, aldus Eneco, geen sprake van veranderingen, want Oxxio blijft als merknaam gewoon bestaan. Geen veranderingen voor klanten van Oxxio dus. 
 
De overname van Oxxio levert Eneco 426.000 klanten op, waardoor zij nu maar liefst 2,1 miljoen klanten hebben. Hiermee blijft Eneco tot één van de drie grootste energieleveranciers van Nederland behoren, naast Nuon en Essent.
 
Omgerekend heeft Eneco net iets minder dan € 170,- per klant betaalt bij de overname. In de TOP 5 op Gaslicht.com en Energiewereld.nl worden regelmatig grotere bedragen weggegeven aan consumenten om klant te worden van een maatschappij. Te denken valt aan de 380 euro per klant die NLEnergie uitkeert aan nieuwe klanten. Zo bekeken vallen de kosten voor de overname per Oxxio-klant mee. 

Langere tijd werd gedacht dat de Nederlandse Energie Maatschappij de mogelijke koper van Oxxio was. Directeur Pieter Schoen verklaart echter dat de interesse te maken had met de vraagprijs en de mogelijkheden die Oxxio bood.

Zie ook: Centrica zet Oxxio te koop

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.