Vergelijk zorgverzekeringen
Vergelijk zorgverzekeringen
Voor 1 januari op Poliswijzer.nl
Zorgverzekering?
Vergelijk direct op Poliswijzer.nl
Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Prijs opladen elektrische auto moet 1 december volledig duidelijk zijn

door Jeanet Woldring

openbare-laadpaal.PNGDe Autoriteit Consument & Markt gaat vanaf 1 december controleren of aanbieders van laadpalen en laadpassen volledig transparant zijn over de prijs. Van de aanschaf van een laadpas tot aan de factuur van de laadsessie moet duidelijk zijn wat de kosten zijn. Nu kun je nog niet zien hoeveel je moet betalen.

Duidelijke tarieven voor het opladen van elektrische auto's

De toezichthouder wil dat je vóór het opladen van een elektrische auto kunt zien wat het laden gaat kosten. Daarbij moeten de verschillende prijselementen van een laadsessie ook duidelijk zijn. Deze informatie mag online of bij de laadpaal beschikbaar worden gesteld. Als je klaar bent met laden, moet duidelijk zijn hoeveel er geladen is en wat de totale kosten zijn. Zo kun je deze informatie naast de factuur leggen, om vast te stellen of je hebt gekregen wat er was afgesproken. Ook aanbieders van laadpassen moeten meer duidelijkheid geven over de kosten van de pas.

Steeds meer elektrische auto's

Aanbieders van laadpassen en laadpalen zijn wettelijk verplicht om transparant te zijn over de prijzen, maar volgens de ACM zijn ze dat nog niet altijd.  De ACM geeft bedrijven tot 1 december de tijd om de noodzakelijke aanpassingen door te voeren. Doen zij dit niet, dan kan de toezichthouder ingrijpen. Nu steeds meer mensen een elektrische auto aanschaffen, is het nog belangrijker dat de tarieven voor het opladen van elektrische auto’s duidelijk zijn. Dan kunnen mensen een geïnformeerde keuze maken, aldus de waakhond.

Laadinformatie delen via site of app

Begin oktober kondigde het kabinet aan dat laadexploitanten verplicht worden om informatie over hun laadpalen te delen. De informatie moet via een website of app gedeeld worden, en ook beschikbaar worden gesteld aan externe appbouwers. Op die manier moeten er betere prijsvergelijkingsapps kunnen worden ontwikkeld.

Rijd jij elektrisch en ervaar jij ook dat de prijzen onduidelijk zijn?  De ACM roept consumenten op om het te melden via ACM ConsuWijzer

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden