Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Problemen met meterstanden aangepakt

door Els Werkman Leestijd: 1 minuut

De Nederlandse Mededingingsautoriteit wil vaart zetten achter het verbeteren van energierekeningen, vooral als het gaat om de meterstanden. De regels zijn daarom aangescherpt.


Energiebedrijven zijn voortaan verplicht om meterstanden op te vragen en te controleren. En consumenten er op te wijzen wat er gebeurt als zij de meterstanden niet op tijd doorgeven. Ook zullen energiebedrijven zelf opnieuw contact moeten opnemen met consumenten als meterstanden niet lijken te kloppen. De NMa houdt toezicht op deze werkwijze. 

Volgens Consuwijzer komen er regelmatig vragen en klachten binnen van consumenten die een energierekening hebben ontvangen met meterstanden die zij niet herkennen. 

Vorig jaar besteedde Vara's Kassa uitgebreid aandacht aan problemen met meterstanden op de energierekening. Op verzoek van de NMa passen de energiebedrijven hun werkwijze nu aan wanneer een consument wisselt van energiebedrijf of verhuist. 

Voor u als consument betekent dit dat u vanaf nu nog maar één aanspreekpunt hebt bij vragen over meterstanden: uw nieuwe energiebedrijf.

Lees meer over de energierekening

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 16 september 2011

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.