Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Provincie wil aandelen Delta niet verkopen

De provincie wil nutsbedrijf Delta niet kwijt. Het provinciebestuur is niet van plan de aandelen te verkopen. Het wil invloed blijven houden op de levering van gas, licht, water en het ophalen en verwerken van huisvuil in Zeeland. Het belang van het bedrijf voor de provincie bestaat uit twee woorden: leveringszekerheid en consumentenbelang.

Dat Gedeputeerde Staten dit willen, staat zwart op wit. En ook Provinciale Staten willen Delta niet verkopen, lieten ze blijken. Het was de bedoeling om in de Statenvergadering van 12 maart een uitspraak te doen over het aandeelhouderschap in Delta. De provincie bezit de helft van de aandelen. Maar er zijn dan nog een paar dingen onduidelijk over onder meer de toekomst van de energiemarkt. Zo moet het Rijk nog besluiten of de netwerken voor stroom verkocht mogen worden of in handen van de overheid moeten blijven.

Een meerderheid van de Staten vindt het verstandiger om op dat besluit te wachten. GroenLinks, PvdA, D66 en Zeeuws Belang waren het er mee eens dat uitstel goed zou zijn. Maar, stelden zij, dat kan niet omdat in maart wél een besluit genomen moet worden over de fusie van Delta Water met Waterbedrijf Europoort. Eerst over die fusie praten en daarna pas over de toekomst van Delta is ‘het paard achter de wagen spannen’.Suurmond kreeg voor het uitstel van de discussie over het aandeelhouderschap voldoende steun. Hij wil de tijd ook benutten om met de andere aandeelhouders te praten over hún toekomstplannen met het bedrijf.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.