Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Qurrent levert duurzame energie tegen inkoopprijs

door Jeanet Woldring

In onze energievergelijker op Energiewereld.nl is onlangs weer een nieuwe energieleverancier opgenomen: Qurrent. Deze innovatieve energieaanbieder uit Nieuwegein levert groene stroom van Hollandse bodem en klimaatgecompenseerd gas tegen inkoopprijs. We leggen graag uit hoe Qurrent dat doet en hoe je overstapt naar de goedkoopste duurzame energieleverancier van dit moment.

Duurzame energie tegen inkoopprijs

Bij Qurrent ben je altijd verzekerd van duurzame energie tegen inkoopprijs. Naar eigen zeggen verdienen ze dus nooit aan de verkoop van energie. Integendeel, Qurrent helpt je juist minder energie te verbruiken. Want in tegenstelling tot andere energiebedrijven wil Qurrent niet zoveel mogelijk energie verkopen maar juist zo weinig mogelijk. Geheel in lijn met hun missie om een energieneutrale samenleving te creëren.

Momenteel staat Qurrent in de vergelijking op Energiewereld.nl als goedkoopste in de TOP 5 duurzame energie met een maandelijks opzegbaar contract, tarieven die per kwartaal kunnen wijzigen en een welkomstkorting van 120 als je minstens een jaar bij Qurrent blijft.

Bij Qurrent betaal je een vast maandbedrag, maar de tarieven voor gas en stroom worden per kwartaal vastgesteld. Dat gebeurt op basis van de markttarieven die op dat moment gelden. Daarom kunnen de tarieven per kwartaal iets lager of hoger zijn. 

Volgens Qurrent ben je uiteindelijk goedkoper uit dan wanneer je kiest voor vaste contracten bij andere leveranciers, zónder jaarlijks te hoeven overstappen. "Want dan betaal je ongemerkt een 'verzekeringspremie' om de energieleverancier voor mogelijke prijsschommelingen te compenseren." 

Helder en transparant

Je bent altijd verzekerd van inkoopprijs voor 100% duurzame energie met 'echt groene stroom in plaats van groengewassen stroom'. Energieflex berekent het voorschot  op basis van de verwachte inkoopprijzen voor het hele jaar. De actuele tarieven voor gas en stroom vind je altijd op de website (en uiteraard op onze vergelijkingssite Energiewereld.nl). In de laatste week van het kwartaal staan de tarieven voor het volgende kwartaal er alweer op. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Behalve de inschatting voor gas en stroom betaal je de vaste wettelijke toeslagen voor netbeheer en belastingen. Ook daar zegt Qurrent niets aan te verdienen. De toeslagen worden meteen weer afgedragen aan de netwerkbeheerder, respectievelijk aan de overheid.

Waar halen ze hun inkomsten dan wel vandaan?

Die komen hoofdzakelijk van vastrecht, een vast maandelijks bedrag dat je bij elke energieleverancier betaalt. Daarnaast heeft Qurrent beperkte inkomsten uit de EnergieWinkel (waar je als energieklant 20 procent korting krijgt). Een kleine, efficiënte organisatie doet de rest om je kosten duurzaam laag te houden. Dat geldt zelfs bij opzeggen, want dat kan maandelijks en je betaalt nooit een boete bij tussentijds opzeggen of contractwijzigingen.

Overstappen naar Qurrent, de goedkoopste leverancier van duurzame energie?

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.