Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Reclame van Essent ‘misleidend’ volgens Reclame Code Commissie

door Els Werkman 2 reacties

De reclame van Essent met ‘zes maanden gratis stroom’, is misleidend volgens de Reclame Code Commissie (RCC). Klanten kregen namelijk een eenmalige korting van 171 euro ter waarde van zes maanden gratis stroom, gebaseerd op het gemiddeld verbruik. Een klant die 8000 kWh verbruikte, diende vervolgens een klacht in bij de RCC.

Essent is zich met de actie ‘zes maanden gratis stroom’ van geen kwaad bewust. De korting was in de actievoorwaarden nader gespecificeerd, en daarin stond dat de korting 171 euro zou zijn, gebaseerd op het gemiddeld verbruik van 3500 kWh en de variabele tarieven van 1 januari 2011.

De stelling dat dit misleidend zou zijn, is volgens Essent niet correct: het merendeel van de klanten verbruikt inderdaad ongeveer 3500 kWh. Klanten die minder dan 3500 kWh verbruiken, hebben zelfs een voordeel bij deze actie.

De Reclame Code Commissie was het niet met deze zienswijze eens, en oordeelde dat het misleidend was. Essent is hiervoor op de vingers getikt. In juli dit jaar werd energieleverancier E.ON met de actie ‘zes maanden gratis stroom’ hierover aangesproken.

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reacties (2)

Geplaatst door: sjon kleintjens ()

ik ben tel. benaderd door een medewerkster van essent met een aanbod om 5 jarig contract met de ZEKERHEID dat ik steeds ver beneden de prijs van een 'los' contract zou krijgen zoals voorheen. ik heb echter tot nu toe de hele periode MEER betaald. De enige reactie van Essent tot nu toe was (aan de telefoon want schriftelijk reageren ze nog steeds niet op mijn emails) dat ik dom was en de kleine lettertjes beter has moeten lezen in het contract wat ik later kreeg. Dat is hun 'dankjewel'voor 40 jaar klantzijn.

Geplaatst door: a. van swieten ()

Thans biedt Essent jaarlijkse verlaging van stroomtarieven van enkele procenten per jaar voor de komende 5 jaar.
Dat je je - als je er op ingaat - bindt voor een contract voor 5 jaar wordt niet vermeld.
Naar mijn mening behoorlijk misleidend.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.