Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Recordaantal overstappers energieleverancier in 2013

Nooit eerder wisselden zoveel consumenten en bedrijven van energieleverancier als in 2013. Het aantal overstappers via Gaslicht.com is met 14 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. En dat was ook al een recordjaar met in totaal 1,8 miljoen overstappers. De ACM-campagne 'Niets doen kost je poen' lijkt aan te slaan.

2013 overtreft recordjaar 2012

Sinds de energiemarkt in 2004 werd vrijgegeven, stijgt het aantal mensen dat overstapt. 2012 was een recordjaar met 1,8 miljoen overstappers aldus branchevereniging Energie-Nederland. Dit betekent dat 12,7 procent van de consumenten en bedrijven een andere leverancier koos voor gas en/of elektriciteit.

Uit gegevens van Gaslicht.com en Energiewereld.nl blijkt dat dit jaar 36 procent meer mensen overstapten dan het gemiddelde over de jaren 2009 tot en met 2012.

Overstappen loont

Overstappen loont dan ook. Met overstappen kun je tot 300 euro besparen. En ook als je niet overstapt, is het slim om bij een contractverlenging aan te dringen op de korting die nieuwe klanten ook vaak krijgen.

Over de auteur

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.