Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Regulering tarieven levert 7 miljard aan besparingen op

door Jeanet Woldring

Het reguleren van de energietarieven van netbeheerders door de NMa heeft de consument en het bedrijfsleven ruim 7 miljard euro aan besparingen opgeleverd in de periode 2000-2011. Dat heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit vrijdag bekendgemaakt op basis van eigen onderzoek.

Kosten
In die periode gingen de kosten voor huishoudens omlaag van 330 euro per jaar tot 305 euro. ,,Zonder regulering waren deze kosten zeker omhoog gegaan'', aldus de toezichthouder. De kosten van de netbeheerders maken 15 procent uit van de totale energierekening.

Maximum
De NMa stelt de maximum tarieven die netbeheerders in rekening mogen brengen voor het transport van elektriciteit ieder jaar opnieuw vast.

Netbeheerders
De grote netbeheerders in Nederland zijn Liander, Stedin, Enexis, Delta en TenneT. De tariefregulering staat de bedrijfsvoering van de elektriciteitsnetbeheerders volgens de NMa niet in de weg. ,,De netbeheerders zijn financieel gezond en hebben ondanks dalende winsten voldoende ruimte voor investeringen'', aldus de mededingingsautoriteit.

Bron: ANP

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.