Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Rendo, Greenchoice en Cogas best gewaardeerd

Rendo, Greenchoice en Cogas behoren tot de best gewaardeerde energieleveranciers. Dat blijkt uit een recente productpeiling van energieleveranciers van Vara's Kassa waaraan ruim 8000 mensen meededen.

Het wordt  opvallend genoemd dat heel veel reacties gingen over de hoge prijzen van de energieleveranciers. Ook kwamen er opmerkingen binnen als ‘de overheid had zelf de energievoorziening in handen moeten houden zoals vroeger’ maar ook ‘'ik ben gewoon tevreden, ik begrijp niet dan andere ontevreden zijn.’

Een kwart van de ondervraagden begrijpt de jaarrekening niet. Daar valt dus nog wel wat te verbeteren. Gemiddeld kwam 17 procent van de laatste jaarafrekeningen niet op tijd. Rendo doet het wel goed wat dit betreft. Op de vraag of laatste jaarafrekening klopt, geeft het merendeel van de Rendo klanten het antwoord ‘ja’. Bij de anderen is dit percentage veel lager, terwijl de meesten aangaven dit niet te kunnen beoordelen.

Op het gebied van de klantenservice scoort Oxxio het slechtst. Cogas en Rendo scoren een stuk beter, terwijl leveranciers als Nuon, Eneco en Essent in de middenmoot blijven steken. 

Wat betreft de dienstverlening vindt slechts drie procent dat deze daadwerkelijk is verbeterd. De overige deelnemers aan de productpeiling vinden de dienstverlening hetzelfde gebleven of zelfs slechter geworden.

Dankzij de liberalisering van de energiemarkt zou switchen van energieleverancier een stuk gemakkelijker moeten zijn geworden. Vijftien procent van de deelnemers aan de peiling zegt ook daadwerkelijk het afgelopen jaar te zijn overgestapt. Toch blijkt dat  nog af en toe voor de nodige problemen te zorgen, hoewel de overstap bij de meerderheid soepel verliep.  En waar het switchen niet goed ging, werd dit in de meeste gevallen veroorzaakt door de oude leverancier. In het verslag worden jammergenoeg geen namen genoemd waarbij het overstappen problemen veroorzaakte.

Bent u al overgestapt en is uw switch soepel verlopen? Gaslicht.com en Energiewereld zien uw ervaringen graag in ons Forum geplaatst! Bent u nog niet geswitcht of wilt u opnieuw overstappen, dan kunt u zich direct aanmelden voor de best gewaardeerde en/of goedkoopste energieleverancier van Nederland.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.