Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Rendo wint Award beste energieleverancier

1 reactie

Rendo is door de consument uitgeroepen tot de beste energieleverancier van Nederland. Volgens een consumentenpanel van ongeveer 4500 Nederlanders eindigt Westland Energie op de tweede plaats en Greenchoice op de derde.

Rendo heeft vandaag tijdens het Nationaal Energie Forum de GfK Consumer Energy Award in ontvangst genomen. De prijs is een initiatief van GfK Panel Services Benelux in Dongen. Jaarlijks voert men een onafhankelijk onderzoek uit naar de beste energieleverancier in Nederland. Het onderzoek vindt plaats via een representatieve steekproef op basis van huishoudenpanels. Consumenten geven voor hun eigen gas- en stroomleveranciers scores aan de hand van de aspecten prijs, service, klachten, bereikbaarheid, milieu en factuur. 

Van elk onderdeel is een top 5 van de best presterende bedrijven opgesteld. Het is opvallend dat bij geen enkele van bovenstaande aspecten de vier grootste energiebedrijven Essent, Nuon, Eneco en Delta, de top 5 haalt.

In de totaalscore bij de beoordeling van de energiebedrijven op alle bovengenoemde aspecten samen scoort Rendo dus het best, gevolgd door Westland Energie, Greenchoice, NRE en Cogas.

GfK heeft als uitgangspunt gesteld dat een marktaandeel van minimaal 0,5 procent vereist is om in aanmerking te komen voor de Award. Hieraan voldeden de volgende bedrijven: Cogas, Delta, Eneco, Energie:direct, Essent, Greenchoice, Intergas (DONG), NRE (E.on), Nuon, ONS, Oxxio (Durion, Energiebedrijf.com, Evolta), Rendo, RWE (incl. Hema), Westland. Caplare, Echte Energie, Elektran, E-Part Energie en 'andere partijen' zijn te klein bevonden en hebben de Awarddrempel niet gehaald.

Bron: Technalia

Zie ook de ranglijst met TOP 5 goedkoopste energiepakketten op Gaslicht.com

Deel dit artikel op:

Reacties (1)

Geplaatst door: jos de blijveld ()

Wij zijn net overgestapt naar oxxio en zijn daar zeer te vreden over nu zijn we bezig om al onze vestigingen daar over te brengen groeten op is op voordeelshop

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.