Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug

Terug naar het nieuwsoverzicht

Robin Energie en Fenor boete voor onduidelijke energierekening

door Jeanet Woldring

RobinEnergie-facturen.jpgRobin Energie en Fenor sturen nog steeds onduidelijke energierekeningen aan hun klanten. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft daarom voorwaardelijke boetes opgelegd. Die moeten zij betalen als zij hun zaakjes niet uiterlijk begin februari op orde hebben.

Onderzoek ACM

De ACM heeft vorig jaar onderzoek gedaan naar de duidelijkheid van de facturen van 40 energieleveranciers. Slechts 16 bedrijven bleken op de peildatum van 1 juli jaar- of eindafrekeningen te sturen die aan de normen voldeden, de rest kreeg opdracht aanpassingen te doen. Drie aanbieders, waaronder Fenor en Robin Energie maakten het zo bont dat de toezichthouder met boetes dreigde.

Robin Energie in Radar

Sanne-Bins-in-Radar.jpgRadar behandelde dit onderwerp onlangs nog in een uitzending. Klanten van Robin Energie klaagden over hoge termijnbedragen en jaarafrekeningen die lang op zich laten wachten. En als de rekening dan komt, moeten ze opeens nog honderden euro's bijbetalen. Sanne de Jong van Gaslicht.com en Energiewereld.nl was ook te beluisteren in het consumentenprogramma. Op onze energievergelijkers zijn ook veel klachten te lezen over deze energieleverancier. Lees de klantervaringen van Robin Energie

Is Robin Energie inmiddels met een oplossing gekomen?

Fenor en Robin Energie hebben ondanks de waarschuwing hun facturen nog steeds niet aangepast en hebben nu allebei een zogenoemde last onder dwangsom opgelegd gekregen. Zij moeten uiterlijk 2 februari de energienota's alsnog verbeterd hebben. Iedere dag later kost ze 1000 euro, met een maximum van 50.000 euro.

Meld onduidelijke energierekeningen

Krijg jij een jaar- of een eindafrekening die je niet kunt controleren of onduidelijk vindt? ConsuWijzer roept mensen op dat te melden. Daarmee help je ACM op te treden tegen bedrijven die de regels overtreden.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.