Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Energie vergelijken

Ruim 50% meer overstappers energie

door Jeanet Woldring 1 reactie

Gestegen energieprijzen en de huidige economische situatie hebben ertoe geleid dat de Nederlandse consument fors wil bezuinigen op de energiekosten. De vergelijkingssites www.gaslicht.com en www.energiewereld.nl signaleren dat het aantal overstappers de eerste weken van 2009 daardoor met ruim 50% is toegenomen ten opzichte van januari vorig jaar.

Groter prijsverschil dan ooit
De Nederlandse consument wordt zich steeds meer bewust van de forse prijsverschillen tussen de aanbieders. Ben Woldring: “Zaten de grote drie jarenlang met hun stroom en gas tarieven heel dicht bij elkaar, nu ontlopen Essent en Nuon elkaar alleen al bijna 80 euro op jaarbasis voor een gemiddeld verbruik bij het meest voorkomende 1-jarige variabele tarief. Het verschil met de prijsvechters en de speciale internet actiepakketten is inmiddels opgelopen tot een recordbedrag van ruim 400 euro bij een 1-jarig contract.”

Steeds meer Nederlanders stappen over
Nu de meeste consumenten door hun leverancier zijn geïnformeerd over de nieuwe flink hogere prijzen sinds 1 januari is bij veel mensen het besef doorgedrongen tot zuiniger aan doen. Ben Woldring: “De eerste weken van januari verwelkomden we fors meer bezoekers op onze energie vergelijkingssites en zijn er ruim 50% meer overstappers in vergelijking met januari een jaar geleden. Ten opzichte van de drukke laatste maanden van 2008 is de groei bijna 30%.”

Veel consumenten lijken de prijsstijging van afgelopen januari niet te snappen door de lagere olieprijs aan de pomp. Ook hebben velen een deel van hun voorschot teruggekregen over afgelopen jaar, terwijl het voorschot voor 2009 bij velen omhoog werd bijgesteld. “Ik denk dat ze hier ontevreden over zijn en daarom ook op zoek gaan naar andere mogelijkheden”, aldus Woldring.

 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 22 januari 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: jos ()

ik voel mij net een melkkoe als ik de verschillen zie. Mijn leverancier NUON wil zijn prijzen verhogen. Dus niet. Ik ga hier niet meer aan meedoen. Dus mensen onderneem actie. Een ex-melkkoe.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Energiewereld.nl is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.