Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Slimme thermostaat Thermostart in oktober

door Jeanet Woldring

Alweer een slimme thermostaat in aantocht. Thermosmart zal zijn 'slimme' thermostaat medio oktober gaan verkopen in Nederland en België. Volgens Thermosmart is de thermostaat geschikt voor vrijwel alle cv-ketels en is er veel aandacht voor privacy. Ook komt er een api beschikbaar.

Nadat Thermosmart voldoende geld had opgehaald via een crowdfundingactie kon de start-up circa vierhonderd exemplaren van zijn slimme thermostaat bouwen. Deze werden begin dit jaar aan een aantal deelnemers aan de crowdfundingactie geleverd. Volgens Hans Kouwenhoven van Thermosmart konden deze exemplaren gezien worden als bètaversies, omdat er aan onder andere de software nog gesleuteld moest worden.

Inmiddels denkt het Nederlandse bedrijfje, waar momenteel zes mensen werken, dat zijn Thermosmart voldoende is gerijpt voor een Nederlandse en Belgische marktintroductie. De thermostaat ondersteunt met 375 geschikte cv-ketels volgens Kouwenhoven vrijwel alle ketels op de Nederlandse en Belgische markt. De meest optimale besparingen zouden kunnen worden behaald met ketels die het OpenTherm-protocol ondersteunen en Thermosmart ondersteunt dan ook modulatie.

Net als bijvoorbeeld de Nest van Google of de onlangs geïntroduceerde Anna van Plugwise communiceert Thermosmart via wifi met mobiele apps. Thermosmart heeft deze beschikbaar voor zowel Android als iOS. De thermostaat verbruikt zelf 2W, maar volgens de ontwikkelaars kan de gebruiker na installatie gemiddeld tot 20 procent op zijn gasgebruik besparen. De thermostaat zou kunnen leren van het stookgedrag van de gebruiker en kijkt onder andere naar het weerbericht om de instellingen te optimaliseren.

Volgens Kouwenhoven weet de Thermosmart zich van vergelijkbare producten te onderscheiden doordat bij het ontwerp meer rekening is gehouden met de privacy van de gebruiker. Zo wordt de thermostaat alleen los verkocht zonder enige abonnementsverplichtingen; er zijn er dus geen deals gesloten met bijvoorbeeld energiebedrijven of ketelfabrikanten. Ook wordt de data die wel door het bedrijf wordt ingezameld opgeslagen op naar eigen zeggen goed beveiligde servers binnen Europa.

De Themosmart komt medio oktober beschikbaar op de website van het bedrijf en in een aantal winkels. Het apparaatje gaat 250 euro kosten. In de nabije toekomst wil het bedrijf ook een api uitbrengen, zodat derden de thermostaat kunnen aanspreken. Onder andere geo-fencing moet met de api mogelijk worden.

https://tweakers.net/nieuws/98509/slimme-thermostaat-thermosmart-komt-in-oktober-op-de-markt.html?nb=2014-09-18&u=1400

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.