Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Start jouw duurzame actie: een dagje groen

door Jeanet Woldring

een-dagje-groen-milieucentraal.PNGDe verwarming ’s nachts wat lager zetten, iets minder lang lang douchen. Wat kan je het beste doen als je duurzaam wilt zijn? Veel mensen willen wel duurzamer leven, maar slagen er vaak niet in. Onder het motto ‘Een Dagje Groen’ is Milieu Centraal daarom een landelijke campagne begonnen, die mensen moet motiveren duurzame stappen te zetten.

Duurzaamheid is een populair thema. Toch blijkt uit onderzoek dat er nog veel te winnen valt als het gaat om duurzame gewoontes. Veel mensen zitten er warmpjes bij, met de verwarming op 20 of 21 graden. Maar ieder graadje zorgt voor extra CO2-uitstoot én extra kosten op je energierekening. Als we allemaal iets warms aantrekken en onze verwarming een graadje lager zetten, besparen we een hoop CO2 en wel 90 euro per huishouden per jaar, zegt Milieu Centraal.

16 praktische acties

Op Eendagjegroen.nl staan 16 praktische acties die je kunt ondernemen om duurzamer te leven. Iedereen kan een of meer acties selecteren en een doel voor zichzelf stellen. Bijvoorbeeld 25 dagen (plastic) afval scheiden, 100 dagen verwarming lager of 40 dagen korter douchen. Dat kan in je eentje of met vrienden, collega’s en familie. Op de website telt Milieu Centraal alle besparingen bij elkaar op. Zo wordt direct duidelijk hoeveel Nederland samen bespaart.

Meedoen? Start jouw actie op Een Dagje Groen.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.