Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug

Terug naar het nieuwsoverzicht

Steeds meer groene energielabels

door Jeanet Woldring

energielabel-voor-woningen.PNGSinds 2012 neemt het aantal registraties van het energielabel gestaag toe. Dat blijkt uit de nieuwe infographic ‘Energielabel voor woningen, resultaten in 2017’. Ook komen er steeds meer groene labels: meer dan de helft heeft zo'n energielabel.

Waarom een energielabel?

Als woningeigenaar ben je verplicht bij verkoop of verhuur van je woning een energielabel te registreren. Een energielabel laat de energieprestatie van de woning zien en maakt duidelijk welke energiebesparende maatregelen nog mogelijk zijn. Een woning met een groen label is comfortabeler en heeft een lagere energierekening.

energielabels-2017.PNG

Steeds meer groene labels

In 2012 was 15% van alle geregistreerde energielabels een A- of B-label. Inmiddels is dat bijna 29%. Zo’n 31% heeft een label C. Volgens Rijksoverheid is dat goed te verklaren. Een huis met een A- of B-label heeft meer comfort en een lagere energierekening. Ook levert het ruim € 6000 meer op dan een huis met energielabel D.

groen-energielabel-2017.PNG

Energie besparen

Voor woningeigenaren die willen besparen, is er de energiebesparingsverkenner. Een online tool die alle mogelijkheden toont, ook voor een klein budget. En de energiesubsidiewijzer laat zien op welke subsidies de woningeigenaar recht heeft.

Bron: RVO

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reageren