Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Stijgen tarieven per 1 juli

door Jeanet Woldring

De variabele tarieven van energie zullen per 1 juli 2010 stijgen. Er wordt uitgegaan van een stijging van tussen de vijf en tien procent. Dit geldt zowel voor elektra als voor gas.
 
De energieprijzen in Nederland stijgen sinds kort weer. De betere economische vooruitzichten zijn hiervan de oorzaak. Verwacht wordt dat de vraag naar gas en stroom daardoor zal stijgen, aldus Energeia.

Deze stemming onder handelaren zorgt voor een stijging van de energieprijzen. Met welk percentage de energiemaatschappijen de prijzen zullen laten stijgen is nog onbekend.

Zestig procent
De stijging van de prijs heeft als gevolg dat ruim zestig procent van de Nederlandse consumenten zijn of haar energierekening omhoog zal zien gaan.


Volgens Dennis van Druten van Vereniging de Vastelastenbond is dit te voorkomen. ''Op dit moment ligt de prijs voor een 3-jarig vaste prijs op het niveau van 2003 en is daarmee ongekend laag.”

“De gemiddelde leveringskosten voor een 3-jarig vaste prijs liggen nu nog net iets boven het gemiddelde van de variabele tarieven. Met oog op stijgende variabele tarieven doe je er verstandig nu te kiezen voor een 3-jarig vaste prijs'', zei Van Druten tegenover Energeia.
===
Een elektriciteitaansluiting voor een woning heeft meestal een aansluitwaarde van 3x25 Ampère (3*25A). Voor een bedrijf wordt doorgaans een aansluiting gemaakt van 3*80A.U betaalt capaciteitstarief voor het transport van energie.Hoeveel u betaalt hangt af van de grootte van uw aansluiting (de capaciteit) en van de netbeheerder in uw woonplaats.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.