Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Stroomprijs Delta blijft gelijk; gas iets duurder

door Els Werkman

Traditiegetrouw maakt Delta als eerste van de grote maatschappijen de nieuwe tarieven bekend. Het Zeeuwse energiebedrijf houdt de prijs voor elektriciteit per 1 januari gelijk en verhoogt die van gas met 2 procent. Dit geldt voor de klanten die kiezen voor zogeheten variabele energieprijzen die dan voor een halfjaar vastliggen.

Vijftien euro duurder uit
Huishoudens met een gemiddeld verbruik zijn hierdoor 15 euro duurder uit dan nu. De jaarrekening voor een verbruik van 3500 kWh stroom en 1800 m³ gas zal dan ongeveer uitkomen op een kleine 1900 euro. Ter vergelijking: huishoudens die nog nooit zijn overgestapt betalen bij Eneco en Nuon nu rond de 1912 euro en bij Essent zo'n 1945 euro op jaarbasis.  

Laagste prijzen
Voor klanten met een vaste leveringsprijs verandert er niets. Naar eigen zeggen en voor zover Delta nu kan overzien, heeft ze daarmee de laagste prijzen ten opzichte van andere leveranciers, zoals Eneco, Nuon en Essent. Deze grote drie bieden echter ook energiecontracten aan overstappers via Gaslicht.com en Energiewereld.nl met speciale actietarieven en welkomstpremies van een paar honderd euro. Hierdoor wordt de jaarrekening maar liefst ruim 300 euro lager. 

Gasprijs dit jaar 21 procent gestegen 
De gasprijs van Delta is dit jaar in totaal 21 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Per 1 januari gingen de tarieven met 7 procent omhoog en per 1 juli met maar liefst 14 procent. De stroomprijs daarentegen daalde begin dit jaar met 14 procent om in de zomer weer licht te stijgen met 3 procent.

Vaste leveringsprijs
Voor klanten met een vaste leveringsprijs verandert er niets. Bij ongeveer zesduizend klanten loopt het ‘vaste contract’ af. Zij kunnen opnieuw kiezen voor ‘drie jaar vast’ en betalen dan de komende drie jaren zelfs minder, aldus het bedrijf. Klanten met een variabele leveringprijs die meer zekerheid willen, kunnen hun contract laten omzetten in een vaste leveringsprijs. Dat kost hen gemiddeld drie euro meer per maand volgens Delta.

Zie ook: Delta maakt stroom 3 procent duurder, gas 14 procent (17-5-2011) 

Meer weten over vaste en variabele leveringstarieven?

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.