Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Subsidiepot energiebesparing eigen huis open per 15 september

door Jeanet Woldring 1 reactie

Ga je in je eigen huis of appartement maatregelen nemen voor energiebesparing? Zoals het aanbrengen van dakisolatie of hoogrendementsglas? Dan kun je daar vanaf 15 september subsidie voor aanvragen.

Subsidie energiebesparing-eigen-huis.jpg

Het doel is om energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector te stimuleren. Op 15 september 2016 vanaf 9 uur kun je je aanvraag indienen via RVO.nl en de subsidiepot blijft open tot 1 januari 2018. De Staatscourant publiceerde de regeling 'Subsidie energiebesparing eigen huis' op 1 september 2016.

Voor wie?

Particuliere woning- en appartementseigenaars en verenigingen van eigenaren kunnen gebruik maken van de regeling.

Energiebesparende maatregelen en advies

Energiebesparende maatregelen die voor subsidie in aanmerking komen zijn  spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloer- of bodemisolatie en hoogrendementsglas. De 'Subsidie energiebesparing eigen huis' ontvang je als je minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt (basispakket).

Daarnaast ontvang je subsidie als je advies inwint. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) behandelt de subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst. De regeling bestaat uit 3 pakketten: een 'Basispakket', een 'Pluspakket' en een 'Zeer energiezuinig pakket'.

Budget 2016-2017

In de eerste ronde is € 20,5 miljoen beschikbaar. Deze loopt van 15 september tot en met 1 maart 2017.

Andere financiële mogelijkheden

Heb je extra financiële ruimte nodig om je energiebesparende maatregelen te kunnen uitvoeren? Het Nationaal Energiebespaarfonds geeft particuliere huiseigenaren en verenigingen van woningeigenaren een extra financiële mogelijkheid bij de financiering van energiebesparende investeringen. 

Zelf duurzame energie opwekken

Wil je zelf duurzame energie opwekken? Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) ontvang je een tegemoetkoming voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels

Overzicht subsidieregelingen

Een actueel en compleet  overzicht van subsidieregelingen staat op www.energiesubsidiewijzer.nl.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Menno van wetten ()

Hallo.
Wij gaan in okt 2016 in goirle wonen en hebben op dat huis een label F alleen maar omdat er een geiser aanwezig is, de rest van de woning is alles aangepakt, muurisolatie, dubbel glas, rolluiken, dakisolatie. Maar hoeveel kans maken wij op subsidie als wij een HR ketel willen aangschaffen om zo'n oude gas boiler kwijt te krijgen die ook nog eens gevaarlijk kan zijn. Moet je dat eerst laten installeren en dan aanvragen? Of als je er woont aanvragen en dan laten instaleren? En hoeveel krijg je terug als je dat laat instaleren om te kijken of wij het kunnen op brengen om dit te laten doen zodat ons label misschien van een F naar een B kan of naar een A? Zeker omdat wij er dan net wonen hebben wij al veel geld geinfesteerd en daarom willen weten wat vergoed wordt omdat wij anders nog moeten gaan sparen en het dan misschien niet meer krijgen omdat het maar tot 2018 loopt.

Opmerking van de redactie op 06-09-2016
De subsidiepot die per 15 september open gaat is alleen voor isolatie maatregelen. Met de aanschaf van een HR ketel komt u dus niet in aanmerking voor die subsidie. In 2016 is er landelijk geen specifieke subsidie voor cv-ketels. Een actueel en compleet overzicht van de subsidieregelingen vindt u op www.energiesubsidiewijzer.nl.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.