Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tarieven gas en stroom belangrijkste oorzaak hoge inflatie

door Jeanet Woldring 2 reacties

De inflatie in Nederland is opgelopen tot het hoogste niveau in zes jaar. In juli is deze uitgekomen op 3,2 procent.  De stijging is vrijwel volledig toe te schrijven aan de hogere prijzen voor gas en elektriciteit. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag.

Verhoging energieprijzen
In juli zijn de tarieven van gas en elektriciteit aangepast. Hierdoor betaalt de consument meer voor energie. De prijs van gas lag 6,9 procent hoger dan in juni. Dit is mede het gevolg van hogere olieprijzen, die met enige vertraging doorwerken in de gasprijs. Elektriciteit werd 3,2 procent duurder, aldus het CBS.

TOP 5 Goedkoopste Energiepakketten
Dat de energieprijzen enorm gestegen zijn, is te zien aan de TOP 5 op Gaslicht.com en Energiewereld.nl. Eind juni schommelden de leveringskosten voor een gemiddeld huishouden rond de 800 euro  op jaarbasis. Althans, bij de goedkoopste vijf aanbieders. Energie:direct stond met € 780 per jaar lange tijd bovenaan als voordeligste leverancier van Nederland. De Nederlandse Energie Maatschappij, Oxxio, Elektran en Greenchoice bezetten toen de overige topposities.

Verschuivingen
Nu ziet de TOP 5 er heel anders uit. Er hebben grote verschuivingen plaatsgevonden door de tariefswijzigingen. Lagen de leveringskosten bij de voordeligste aanbieders  eind juni zo rond de 800 euro, nu schommelen ze rond de 1000 euro! Alleen Greenchoice zit er nog nét onder. Energie:direct en Oxxio zijn weliswaar uit de TOP 5 verdwenen, maar u kunt nog steeds honderden euro's op jaarbasis besparen wanneer u switcht. Niet alleen nieuwkomers als Caplare en MAIN Energie geven extreem hoge actiekortingen als u klant wordt, ook bij gevestigde namen als Nuon en Eneco krijgt u energie met speciale korting, waardoor u aanzienlijk goedkoper uit bent. Het verschil tussen het goedkoopste en duurste energiecontract bedraagt nu ruim 600 euro!

TIP: Vind de goedkoopste leverancier met de Energiewijzer. U kunt gratis online overstappen. Getoonde jaarkosten (onder 'levering') zijn gebaseerd op actuele leveringstarieven. Wilt u de totale kosten van uw hele energienota weten? Klik op de leveranciersnaam en kies 'kostenberekening'. 

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (2)

Geplaatst door: Koos ()

Waarom moet ik overstappen?, is dit om de concurrentie te vergroten, laten we a.u.b.vergeten, dat welke leverancier ook, ons, als klanten, volledig tegemoetkomen in ons levensonderhoud. Niemand van hen heeft enige belangstelling voor mij, al die reclame praatjes vullen niet mijn portemonnee. Hoe weet een ander nu wat ik verbruik, en wat ik zgn. kan besparen. Allemaal gebakken lucht. Laten ze hun energie maar besteden aan zinvolle aangelegenheden, dan maar proberen om klanten van andere af te pakken. Al deze graaiers zijn in principe onbetrouwbaar.

Geplaatst door: Hans ()

Knap hoor, 600- bij gemiddeld verbruik.

Gemiddeld is elektra 11 eurocent per kwh, dan moet de duurste energieleverancier zo`n 15 eurocent duurder zijn per kwh. Dit is 450 euro met verbruik van 3000kwh.. Dan resteerd er nog 150- voor het gas.. Uitgaande van 1800 m3 jaarbasis moet gas zo`n 8 a 9 eurocent duurder zijn.

Om maar even een hele scheve vergelijking te maken tussen gas en elektra.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.