Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

TenneT komt met magneetveldarme mast

1 reactie

TenneT is bezig met de ontwikkeling van een nieuw concept voor hoogspanningslijnen. De  magneetveldarme mast, genaamd Wintrack, wordt als eerste toegepast in de Randstad. Hier wordt de komende jaren een nieuwe 380 kV verbinding aangelegd van Wateringen naar Beverwijk.

Wie is TenneT?
TenneT is de beheerder van het landelijk hoogspanningsnet. De netten van TenneT verbinden alle regionale elektriciteitsnetten en het Europese net met elkaar. Naast het beheer van het net, bewaakt TenneT de betrouwbaarheid en continuïteit vande Nederlandse elektriciteitsvoorziening.

TenneT kijkt constant naar mogelijkheden om verbeteringen door te voeren. Een mooi voorbeeld daarvan noemt TenneT de ontwikkeling van Wintrack. Het innovatieve ontwerp van deze hoogspanningslijn zou zorgen voor een forse reductie van de magneetvelden die afkomstig zijn van de hoogspanningslijnen. 

Deel dit artikel op:

Reacties (1)

Geplaatst door: Jaap Veldhuis ()

Vind het een heel positieve ontwikkeling en ben er van overtuigd dat de schade door o.a.de magneetvelden bij hoogspanningskabels sterk word onderkent. Er moet veel meer gebeuren op dit gebied samen met de gevolgen b.v.kortegolfradiostralen.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.