Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Texel als eerste gemeente slimme meters

door Jeanet Woldring

Texel wordt vanaf 31 oktober 2011 geheel voorzien van slimme energiemeters. Hiermee is Texel de eerste gemeente in Nederland. De ruim 8.300 particulieren en bedrijven op het Waddeneiland krijgen de komende periode de nieuwe generatie energiemeter.

De slimme meter kan de meterstanden automatisch doorgeven. Dat betekent dat men niet meer thuis hoeft te blijven voor een meteropnemer of zelf de meterstanden door hoeft te geven. De slimme meter geeft ook vaker inzicht in het energieverbruik: Zes keer per jaar in plaats van eenmaal per jaar. Zo krijgt de klant makkelijker, begrijpelijker en op elk gewenst moment inzicht in het energieverbruik.

Texel energieneutraal in 2020

Texel wil in 2020 zelfvoorzienend zijn op het gebied van energie en water. Hiervoor werkt het eiland enerzijds aan energiebesparing en anderzijds aan het opwekken van duurzame energie. Liander helpt de gemeente Texel hierbij met advies over besparing en met de monitoring van energieverbruik.

De slimme meter in de toekomst

Liander ziet de slimme meter als één van de bouwstenen voor de toekoms van betrouwbare, betaalbare en schone energievoorziening. Daarnaast wordt steeds meer energie lokaal opgewekt: bijvoorbeeld met warmtekrachtinstallaties in bedrijven, zonnepanelen op gebouwen of windmolens op boerenbedrijven. De slimme meters en de lokale opwekking zoals die op Texel vormen de eerste stappen naar de energievoorziening van de toekomst.

bron: Liander

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.