Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Toeslag op energierekening is verwarrend

door Jeanet Woldring

Nederlandse Energiebedrijven vinden het een slecht idee om de SDE+ op de energierekening op te nemen. Deze nieuwe toeslag moet duurzame energie in Nederland gaan financieren. Vanaf 2013 zou deze toeslag op de energierekening terug te vinden zijn.

Nederlandse energiebedrijven, vertegenwoordigd door branchevereniging Energie Nederland, zien er niks in om de opslag op de energierekening die op consumentenniveau geld moeten genereren voor de subsidieregeling SDE+. Volgens de energiebedrijven hebben consumenten nu reeds moeite met het snappen van de energienota.

Niet alleen de leveringstarieven staan namelijk nu al op de energienota, ook energiebelasting, btw, vastrecht, netwerkkosten en heffingskorting is op de rekening te vinden. Nog een post hieraan toevoegen zou de verwarring nog groter maken.

Daarnaast verwachten de energiebedrijven dat dit extra kosten voor hen meebrengt. Zij moeten namelijk het systeem aanpassen om deze toeslag op de nota te kunnen plaatsen. Als laatste punt wordt aangedragen dat consumenten met groene stroom de vraag gaan stellen waarom zij een extra toeslag moeten betalen als zij reeds groene stroom betalen.

De oplossing die branchevereniging Energie Nederland, vertegenwoordiger van de Nederlandse energiebedrijven, aandraagt, is om de kosten via de energiebelasting te gaan innen. Zo zien consumenten geen extra post op hun nota terug.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.