Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

TOP 5 goedkoopste stroomproducten is groen!

door Jeanet Woldring 3 reacties

De TOP 5 goedkoopste energiepakketten is sinds vandaag helemaal groengekleurd! Dat houdt in dat consumenten met een gemiddeld verbruik het voordeligst uit zijn met groene stroom. Het prijsverschil tussen grijs en groen is ruim 500 euro op jaarbasis.

'Prijs is bepalend bij keus groene stroom'
Bent u nog niet overgestapt omdat u denkt dat groene stroom duurder is? Dan kunt u nu uw slag slaan, maar wacht niet te lang, want morgen kan het alweer anders zijn... 'Veel consumenten met grijze stroom zijn ervan overtuigd dat groene stroom duurder is. Daarom denken ze er niet aan om over te stappen.' Dit gebrek aan kennis blijkt uit onderzoek van  Milieu Centraal

Geen 50 euro, maar ruim 500 euro voordeel!
De onderzochte consumenten zijn bereid over te stappen van grijs naar groen bij een voordeel van vijftig euro per jaar. In de praktijk valt het verschil in prijs meestal nog voordeliger uit, concludeert de voorlichtingsorganisatie. Dat het verschil het tienvoudige van 50 euro is, bewijst de TOP 5 op onze vergelijkingssite.

Peildatum 16-3-2009; 11.00 uur
 

Wie nu energie afneemt bij Electrabel, is het goedkoopst uit. Dit komt omdat dit energiebedrijf  maar liefst 325 (!) euro actiekorting geeft bij een aanmelding voor het actieproduct Eén jaarVast  Gas en Groene Stroom via deze site. Hiermee is het verschil in prijs met het standaardproduct van de drie grootste leveranciers Essent (€1324), Eneco (€ 1377) en Nuon (€  geen 50 maar ruim 500 euro op jaarbasis!

Het actieproduct Electrabel EénJaarVast biedt de laagste prijs en de zekerheid dat men het komende jaar geen last heeft van prijsstijgingen, die men anders vanaf juli weer zou kunnen krijgen. Bovendien is Electrabel EénJaarVast altijd kosteloos op te zeggen. Hiermee begint de energiemarkt op de telecom- en internetmarkt te lijken waar aanbieders als Het Net  en Alice ook contracten aanbieden die per maand opzegbaar zijn.

Op de tweede plaats staat de Nederlandse Energie Maatschappij die 297 retour* geeft na 12 maanden. Ook deze aanbieder levert groene stroom. Plek 3 is voor Greenchoice met een vast actietarief voor stroom 1 jaar en voor gas 3 maanden actietarief met vastrechtkorting. De vierde op de ranglijst is Oxxio die 2000 kWh weggeeft bij groene stroom. MAIN Energie staat op de vijfde plaats in de TOP 5 met een exclusieve actiekorting van 170 euro voor groene stroom en gas.

* Update 14.00 uur: op moment van schrijven is de TOP 5 is alweer gewijzigd. De NEM staat op plek 1!

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (3)

Geplaatst door: joop ()

jeroen is een hax een spammer die voor dat ***bedrijf werkt, trap er niet in.

Geplaatst door: Anneke ()

@Jeroen Dijkstra


Lekker blijven dromen !! je komt er wel achter nu je eerste jaar voorbij is bij de NEM..
waarschijnlijk viel jij ook voor het domme blondje froger

Geplaatst door: Jeroen Dijkstra ()

Hallo, ik ben destijds overgestapt op de Nederlandse Energie maatschapij. Het bevalt me prima. Voorheen heb ik in de jaren veel moeten bij betalen bij mijn huidige leverancier. Dit was voor mij een top jaar ik heb niets hoeven bij betalen ik kreeg zelfs een beetje terug. Het mooie is dat ik ook nog eens met mijn voorschotbedragen onderuit ben gegaan. Dus zoals mevrouw Froger al zegt: Ik zeg Doen!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.