Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Uitgekiende overstap levert nu 400 euro op

1 reactie

De energietarieven bij de drie grootste energieleveranciers zijn per 1 juli circa 4 procent gestegen. Hierdoor gaat een gemiddeld huishouden bij Nuon, Eneco en Essent het komend jaar 70 euro meer betalen. De prijsvechters hebben hun tarieven nagenoeg gelijk gelaten waardoor het overstapvoordeel nog groter is dan uit eerdere prognose bleek. Een gemiddeld huishouden kan tot bijna 400 euro per jaar besparen. Dit blijkt uit onderzoek van Gaslicht.com en Energiewereld.nl.

Eneco in TOP 5
Uit het onderzoek blijkt verder dat Eneco opnieuw naar voren komt als goedkoopste van de drie grote energieleveranciers. Essent is nu het duurst, hoewel de verschillen minimaal zijn. Behalve dat het Rotterdamse bedrijf met haar reguliere tarieven net iets goedkoper is dan Nuon en Essent, heeft Eneco ook een internetvoordeelproduct gelanceerd dat de concurrentie aangaat met de prijsvechters. Eneco Internetvoordeel Ecostroom en gas staat daarmee op de vijfde plek in de TOP 5. De Nederlandse Energiemaatschappij staat als prijskampioen op de eerste plaats, gevolgd door Greenchoice, E.ON en Energie:direct.

Vast of variabel
Overstappers moeten er wel op letten of het een vast of variabel contract betreft. Wie voor de goedkoopste kiest én ervan verzekerd wil zijn dat de getoonde tarieven een jaar lang vaststaan, moet voor E.ON of Energie:direct kiezen. Bij de Nederlandse Energiemaatschappij en Greenchoice kunnen de gasprijzen over een half jaar namelijk wijzigen.

Raadpleeg de Energievergelijker voor een prijsvergelijking

Deel dit artikel op:

Reacties (1)

Geplaatst door: van de vaart ()

laat me niet lachen de goedkoopste niet als je de jaarafrekening krijgt. ze zijn allemaal hetzelfde

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.