Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Uitzonderlijk veel gas gebruikt door vrieskou

De Gasunie heeft de afgelopen week een voor de maand maart zeer uitzonderlijke hoeveelheid aardgas afgezet. In de periode van donderdagmorgen zes uur tot vrijdagmorgen zes uur werd in totaal 430 miljoen kubieke meter aardgas getransporteerd.

Om aan de vraag naar aardgas te voldoen moesten ook de buffervoorraden in Norg, Grijpskerk en Alkmaar worden aangesproken, zo heeft een woordvoerder van Gasunie Transport vrijdagmiddag in Groningen bekendgemaakt.

Volgens de woordvoerder gebeurt het slechts zeer zelden dat in maart zulke hoeveelheden aardgas worden afgezet. De grote vraag leverde technisch echter geen enkel probleem op. Men zat op 70 tot 80 procent van de capaciteit. 

Een record is de productie niet geweest. De hoogste productie gedurende een etmaal was op 2 januari 1997 toen 530 miljoen kubieke meter aardgas werd geleverd. Dat er nu minder werd geleverd dan acht jaar geleden is waarschijnlijk een gevolg van het ontbreken van een koude, felle oostenwind.

Mocht het opnieuw zo koud worden en dan in combinatie met een koude wind, dan is dat voor de Gasunie nog geen enkel probleem, aldus de woordvoerder. Zonodig  kan de strategische gasvoorraad bij de Maasvlakte ingezet worden.

bron: ANP

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.