Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vaste energietarieven vaak voordeliger

door Jeanet Woldring

Vanaf juli gaan de variabele energietarieven waarschijnlijk omhoog. Met name de tarieven voor gas zullen toenemen. Zo gaf Delta al aan dat de gemiddelde energierekening bij hen tot 70 euro kan stijgen. Zit je al jaren bij dezelfde energieleverancier en heb je een contract met variabele tarieven? Dan is het slimmer om over te stappen.

Elk halfjaar nieuwe variabele tarieven

De variabele tarieven worden elk halfjaar opnieuw vastgesteld door de energieleveranciers. Als je al lang bij dezelfde energieleverancier zit zonder zelf je contract te verlengen, heb je waarschijnlijk een contract met variabele tarieven. Elk halfjaar ga je dan een andere prijs betalen voor gas en stroom.

Vaste energietarieven vaak voordeliger

Een 1-jarig contract met vaste tarieven is vaak goedkoper. De prijzen voor deze contracten liggen over het algemeen lager en staan voor een jaar vast. Daarnaast krijg je vaak een hoge welkomstkorting. Als je elk jaar overstapt, profiteer je hier elk jaar opnieuw van en bespaar je dus flink op je energierekening!

Voorkom dat je te veel betaalt en vergelijk in 3 stappen alle energieleveranciers. Overstappen levert je al gauw 270 euro op.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.