Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Verkoop zonnepanelen ligt bijna stil

door Jeanet Woldring

In het begrotingsakkoord worden talloze bezuinigingen aangekondigd, maar voor wie zonnepanelen wil plaatsen is er een gunstige maatregel: de btw op zonnepanelen gaat mogelijk van 19 procent naar 6 procent. Iedere geïnteresseerde stelt de verkoop dus nog even uit, stelt Meer Met Minder na onderzoek onder zonnepanelen-verkopers.

Meer Met Minder, een gezamenlijk initiatief van onder andere de Rijksoverheid, woningcorporaties en andere partijen, vroeg aan bedrijven die bij hen zijn aangesloten of het ‘wandelgangenakkoord’ invloed had op de aankopen van de consument. Bedrijven die zonnepanelen verkopen, gaven aan dat er geen enkele order meer wordt afgerond.

Dat komt door de aangekondigde btw-aanpassing, waarbij zonnepanelen nog met slechts 6 procent zouden worden belast. Nu is dat nog 19 procent. Het verschil op een installatie van gemiddeld 6000 euro voor een huishouden, loopt in de honderden euro’s. De moeite van het wachten zeer waarschijnlijk waard.

Of de btw-verlaging daadwerkelijk doorgaat is nog niet duidelijk. Nederland kan de verlaging niet zomaar doorvoeren omdat dit in strijd zou zijn met EU-regels.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.