Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

'Voorschot energie na verhuizing vaak fors omhoog'

door Jeanet Woldring

Als je verhuist loop je de kans dat je voorschotbedrag van je energieleverancier fors omhoog gaat. Dat blijkt uit een onderzoek van Sp!ts. Volgens Sp!ts blijkt zelfs dat de voorschotten regelmatig tweemaal zo duur worden ingeschat.

400 euro
Zo heeft Sp!ts het voorbeeld van iemand die door de Nuon een voorschotbedrag van 400 euro moest betalen. Inmiddels is dit verlaagd naar 75 euro. Nuon geeft aan dat ze dit soort voorbeelden voortaan willen voorkomen door een nieuw systeem. Met dit systeem kunnen klanten van Nuon hun meterstanden regelmatig invullen. Op basis van deze gegevens kunnen dan de bedragen worden bijgesteld.

Voorschotbedrag makkelijk te verlagen
Uit het onderzoek blijkt ook dat de Consumenteautoriteit en Consumentenbond relatief weinig klachten krijgen, omdat mensen redelijk makkelijk hun voorschotbedrag kunnen verlagen. Want consumenten die vinden dat hun voorschotbedrag te hoog is kunnen dit aankaarten bij de energieleverancier door te bellen of een brief te schrijven. De Consumentenautoriteit hoopt wel dat mensen die problemen hebben met hun voorschotbedrag dit melden bij Consuwijzer.

Kassa: onterecht hoge eindafrekeningen
Niet alleen bij verhuizingen moeten mensen opletten op hun energienota, maar ook bij het overstappen naar een andere energieleverancier. Dat bleek in april in Kassa waarin mensen opeens werden geconfronteerd met een onterechte hoge eindafrekening. In de uitzending gaf Minister van der Hoeven aan dat de slimme energiemeter de oplossing is voor dit soort problemen.

Bron: Kassa

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.