Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wacht niet tot 1 januari 2015, stap nu over!

door Jeanet Woldring 1 reactie

Opnieuw is Delta de eerste energieleverancier die de tarieven voor het aankomende halfjaar bekend heeft gemaakt. Hoewel de variabele leveringstarieven voor onbepaalde tijd voor zowel stroom als gas weer dalen per 1 januari 2015, doen de verwachte verhogingen van de energiebelasting het voordeel grotendeels teniet.

Daling energierekening

Per 1 januari 2015 zal een gemiddeld huishouden met een contract met variabele tarieven voor onbepaalde tijd ongeveer 42 euro op jaarbasis goedkoper uit zijn. Een gemiddeld huishouden verbruikt 3500 kWh en 1800 m3. De verlaging komt doordat het stroomtarief met 2,5 procent zal dalen, en het gastarief met 4,6 procent.

Verhoging overheidsheffingen

Echter veroorzaken de verwachte overheidsheffingen juist een verhoging van de energierekening. In het Belastingplan 2015 staan de voorgestelde tarieven voor de energiebelasting, opslag duurzame energie en de vermindering energiebelasting (heffingskorting). Al die wijzigingen samen komen voor een gemiddeld huishouden neer op een verhoging van 28 euro op jaarbasis. Veel voordeel zal een gemiddeld huishouden dus niet gaan merken van de daling van de variabele leveringstarieven voor onbepaalde tijd.

Wacht niet met overstappen

Energiewereld.nl raadt daarom aan niet te wachten op de tariefwijzigingen per 1 januari. Huishoudens met een contract met variabele tarieven voor onbepaalde tijd zijn hoe dan ook een stuk duurder uit dan zij die ieder jaar weer overstappen naar een contract met actietarieven. Op dit moment is het voordeligste 1-jarige contract met vaste tarieven ongeveer 276 euro goedkoper.

Overstappen op een goedkoper energiecontract? Gebruik de Energievergelijker.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Johan van den Heuvel ()

wat een vreemde redenatie om te zeggen dat je dan toch maar beter nu kan overstappen ipv in januari 2015 als de tarieven lager worden. Die belastingen worden zowiezo hoger, dan kun je toch maar beter een wat lager tarief hebben? Of zie ik iets over het hoofd.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.