Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Warme oktobermaand drukt gasrekening

Het uitzonderlijk zachte weer in oktober heeft een gemiddeld Nederlands huishouden een besparing van ongeveer 20 euro opgeleverd op de gasrekening. Dat schat de Gasunie.

Het verbruik van een huishouden bedraagt gemiddeld 1850 kubieke meter per jaar. Voor een 'normale' oktobermaand is dat 150 kuub. Dit jaar was het ruwweg 40 kubieke meter oftewel ruim een kwart minder volgens de Gasunie. Vorig jaar was oktober ook aan de zachte kant. Toen was het verbruik ongeveer 20 kubieke meter lager dan gemiddeld. Daardoor viel de rekening zo'n 10 euro lager uit dan normaal.

Met een gemiddelde temperatuur van 13,3 °C tegen een gemiddelde van 10,3 °C eindigde oktober 2005 op de tweede plaats in de rij van zachtste oktobermaanden sinds 1901. Alleen in 2001 was oktober met een gemiddelde temperatuur van 14,2 °C nog zachter. Het meest opvallend was het uitzonderlijk zachte weer aan het einde van de maand. De laatste oktoberdagen in 2005 waren de zachtste in ruim honderd jaar.

Of de warme oktobermaand de hoge gasprijs voldoende kan compenseren, is nog maar de vraag. Na de zeer warme oktobermaand wacht ons een strenge winter, zo luidt de conclusie van veel weerdeskundigen. 'Winter aan de koude kant!' beweert ook weerman Piet Paulusma op z'n website.

Wat de verwachting voor de komende winter ook is: het kan vriezen, het kan dooien! Het KNMI zegt hierover: We weten na veel onderzoek wel waarom we het niet weten....

Gelukkig weten veel consumenten wel dat ze hun energienota met tientallen euro's kunnen verlagen door te switchen van energieleverancier! Bent u nog niet overgestapt? Vergelijk de tarieven op Gaslicht.com en Energiewereld.nl en meldt u gratis online aan bij de energieleverancier van uw voorkeur.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.