Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wat doe jij uit vandaag?

door Jeanet Woldring

Een milieuorganisatie onderneemt vandaag een poging om samen met het publiek het stroomverbruik in Nederland omlaag te brengen. Op de 'Nationale Elektriciteitsmeter' van elektriciteitstransporteur TenneT valt dan te zien in hoeverre dat lukt. De meter staat op internet (watdoejijuit.nl).

Dat meldde de organisatie 1010nl, die hiertoe het initiatief heeft genomen. Ze heeft als doel het CO2-gebruik met 10 procent terug te dringen. Klimaatactivist en oud-Kamerlid Wijnand Duyvendak zit achter deze stichting.

Maatregelen
Het publiek kan meewerken door op allerlei manieren stroom te besparen, zoals minder licht aan te doen, de wasdroger niet te gebruiken of op het werk niet te printen.

Lokaal komt er die maandag ook een wijkmeter en een kantoormeter. Die is beschikbaar voor onder anderen de werknemers in het stadhuis van Amsterdam en de bewoners van de wijk Hoofddorp-Oost in de gemeente Haarlemmermeer.

'Energieverbruik nihil'
1010nl, ontstaan naar Engels voorbeeld, begon 10 oktober vorig jaar met de actie om in een jaar het gebruik van CO2 met 10 procent terug te dringen. Duyvendak wist zelf zijn uitstoot makkelijk terug te dringen. ,,Ik heb vorig jaar zonnepanelen op ons huis laten aanbrengen. We hebben ook geen droger meer. Daardoor is ons energieverbruik nihil.''

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.