Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wellicht terugtrekking partijen uit groene stroommarkt


Een woordvoerder van het Wereld Natuur Fonds heeft deze week zijn twijfels geuit over het aanbod in de toekomst van groene stroom in Nederland.

Het WNF is bang dat grote partijen hun aandeel in de groene stroom-markt zullen laten  vallen om echte prijsvechters op het gebied van grijze stroom te worden. Eén van de eerste bedrijven die dit overwegen is Eneco. Dit omdat Eneco een kleiner belang heeft in duurzame energieproductie. Het bedrijf zou kunnen besluiten om prijsvechter te worden d.m.v. het aanbieden van goedkope grijze stroom.

Zo gauw Eneco dit doet ontstaat er toch een cultuur van prijsvechten waardoor bij andere grote bedrijven de verleiding ook groot zal worden om hierbij niet achter te blijven.

Gaslicht.com heeft al eerder haar vraagtekens geplaatst bij de toekomstige situatie rondom groene stroom (zie het nieuwsbericht: De prijsvalkuilen van groene stroom). Als per 1 juli a.s. het belastingvoordeel op deze stroom wegvalt en grijze stroom wellicht goedkoper word, is dat weer een reden minder om voor groene stroom te kiezen.

Bron: Energeia & EnergyMatch

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.