Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Westland Energie Services gaat verder onder naam Essent

door Jeanet Woldring

De naam Westland Energie Services verdwijnt met ingang van 1 oktober definitief. De consumententak van de Essent-dochter had na de overname door dat energiebedrijf in 2007 de eigen naam en het eigen kantoor in Honselersdijk behouden. Maar nu zullen ook de vijftien man die particuliere klanten van dienst zijn, verdergaan onder de naam Essent. Daarmee verdwijnt het laatste restje 'Wes' uit het energielandschap.

Westland Energie Services bivakkeerde jarenlang in de top van 'beste energieleverancier'-lijstjes. "Westland heeft in haar bestaan een sterke naam en relatie opgebouwd bij haar klanten", zegt Essent-woordvoerder Rik Hammer. "Na de overname hebben we er daarom voor gekozen om de naam Westland voorlopig te laten bestaan, maar tegelijkertijd in de communicatie naar klanten ook de naam van Essent alvast te introduceren." Na vier jaar vindt Essent de tijd aangebroken om definitief over te stappen.

De zakelijke tak van Westland Energie Services fuseerde eind vorig jaar al met Essent's Powerhouse en ging onder de naam van die laatste verder. Toen echter behield de consumentendivisie van het bedrijf naam en kantoor. Die gaan nu beide verdwijnen. Essent wil namelijk het aantal kantoren verminderen van dertien naar vijf en in die samenvoegingsslag verliest Westland de eigen stek. De vijftien Westland-medewerkers zullen al naar gelang hun werkzaamheden naar één van die vijf kantoren verhuizen.

Essent biedt de voormalige Westland-medewerkers de mogelijkheid om binnen Essent aan de slag te gaan. De naamsverandering en verhuizing hoeven dus geen personele gevolgen te hebben, aldus Essent-woordvoerder Hammer. De circa 40.000 particuliere Westland-klanten zullen voortaan met vragen de Essent-klantenservice moeten bellen.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.